Hotel Aqua - un weekend de relaxare la 1 Mai

În weekend-ul trecut am fost la 1 Mai. Mă așteptam să stau toată ziua într-un ștrand cu apă termală, că ce altceva să și faci într-o stațiune cu băi termale. Însă vremea n-a ținut cu noi. Ba era frig, ba erau nori, așa că bronzul pe care-l aveam programat pentru weekend a rămas să se întâmple altcândva. Din fericire, am descoperit că poți desfășura și alte activități dacă vremea nu ține cu tine.

Ne-am cazat la Hotel Aqua, un loc simpatic, de trei stele, în care te simți ca acasă. Mi-a plăcut foarte mult personalul. Oameni deschiși, mereu cu zâmbetul pe buze, săritori și atenți la toate detaliile. Ah, și au un mic dejun excepțional de bun, în stil unguresc. Mie-mi place tare mult pâinea în ou și m-am putut bucura de ea în fiecare dimineață.

Hotelul nu are o piscină exterioară, însă are un spa intim, cu piscină interioară, vreo 2 aparate pentru exerciții cardio, saună de mai multe feluri, băi turcești și o sală simpatică în care poți face cromoterapie. Habar n-am avut ce-i aia cromoterapie înainte să merg la Hotel Aqua. Recunosc că nu prea merg la SPA (nu că nu mi-ar plăcea, însă tata nu-i vreun magnat și, în consecință, trebuie să muncesc mult, ca majoritatea populației. Ori asta n-mi mai prea lasă timp liber), deci nu m-am mai întâlnit până acum cu conceptul ăsta. Merită să încerci măcar o dată în viață sentimentul pe care-l ai stând pe un șezlong, cu o muzică relaxantă pe fundal și o lumină colorată care se schimbă periodic. Dacă ai răbdare să stai câteva minute într-o baie de lumină, ieși de acolo total relaxat. Atât de relaxat încât dacă se întâmplă să afli că un client tocmai a luat-o razna în mijlocul weekend-ului tău liber ridici din umeri, iei o gură de apă plată și citești în continuare cartea pe care ai adus-o cu tine. Pe bune, chiar funcționează.

Am vizitat stațiunea împreună cu un orădean, care și-a petrecut copilăria pe dealurile din jurul orașului. M-am bucurat să descopăr că, dacă vremea nu-i cea mai strălucită pentru mers la ștrand, poate fi tocmai potrivită pentru o plimbare prin natură. Din 1 Mai poți pleca într-o plimbare prin pădure. După aproximativ o jumătate de oră ajungi într-un vârf de deal și descoperi Craterul de la Beftia, un aven care adăpostește câteva colonii de lilieci și are o legendă simpatică, cu un cioban care și-a pierdut o oaie în acel loc. Oaie care a părut mai târziu în unul din lacurile termale din zonă.

Revenind la hotel, că dacă tot n-am avut vreme de plajă și ștrand am stat destul de mult în cameră sau pe terasă, mi-a plăcut mult terasa acoperită. Un spațiu în care poți sta să lucrezi (dacă Doamne ferește! ai nevoie de așa ceva în weekend), să bei o cafea cu prietenii sau să citești o carte bună. Cel mai important este că, spre deosebire de terasele altor hoteluri din zonă, la Hotel Aqua nu ești deranjat de sunetul traficului de weekend de pe strada principală a stațiunii. Terasa este undeva în curte, ferită de gălăgie, foarte potrivită cu atmosfera de relaxare și spa pe care vor să o transmită proprietarii hotelului. În plus, nu se știe de unde sare iepurele. Am aflat că în același weekend în care am fost noi la Hotel Aqua au poposit pe acolo o fostă colegă de liceu (mi-a părut bine să te revăd, Nico) și o bloggeriță clujeană

Vă recomand un weekend relaxant, în care să uitați de toate și de toți. Hotel Aqua este un spațiu perfect pentru asta și cu siguranță veți dori să reveniți și altădată. Noi programăm încă o vizită cndva pe la începutul lui octombrie. Pentru că are piscină interioară și pentru că indiferent de vreme te simți foarte bine acolo.→ Cristina Tm